16-08-07

GOOGLE, IBM ,SUN en MICROSOFT

GOOGLE en SUN gaan in de aanval tegen het almachtige Microsoft.

Google en Sun hebben besloten om nauwer samen te werken en elkaars software te promoten. Zo zal Google in " the Google Pack download " Sun's StarOffice software opnemen. Het Google Pack is gratis te downloaden ( in de google browser zoeken op : "GOOGLE PACK" )  en bevat o.a. Firefox (de n°2 webbrowser na Microsoft's internet explorer), RealPlayer ( grootste tegenhanger van Microsoft's Media Player) en nu ook Sun's StarOffice, wat een tekstverwerker ( vs  Word ), rekenbladen ( vs Excel) en nog andere bureausoftware bevat. Sun voegt er aan toe dat zij in al hun StarOffice produkten internet zoekmogelijkheden hebben ingebouwd ( via Google natuurlijk ).

De bestaande commerciële standaard StarOffice kost $70 en werd reeds +/- 100 miljoen keer gedownload. Het verschil met de versie die Goolge aanbiedt, ligt in het feit dat er iets minder toeters en bellen opzitten en dat er geen technische support van Sun is.

Een goede zaak voor Sun, die hiervoor van Google een niet nader bepaald bedrag ontvangt, alzo probeert een grotere rendabiliteit op zijn produkten tracht te bekomen en ook zijn gamma uitbreidt. Een produktengamma die na het uiteenspatten van de dot-com bubble fel ingekrimpt was en waardoor we gedurende lange tijd niet veel fraais van hen hebben gezien.

Voor Google ook een goede zaak, die zich hierdoor meer wil profileren als een all round provider dan enkel een zoekmotor. De strijd met Microsoft gaat verder...

Ook IBM en Sun lieten vandaag in een persbericht weten hun samenwerking te versterken. IBM zal SUN's Solaris Operating System nu ook op een nog groter aantal servers aanbienden dan al het geval was ( ik wil hier niet te technisch worden , maar het gaat om op x-86 gebaseerde IBM systeem servers ). Sun van zijn kant wil hiermee hun klanten de kans bieden om hun Solaris OS op nog meer verschillende type servers te laten draaien dan voorheen.

Allemaal positief nieuws voor SUN en dat blijkt ook in de koers. Terwijl, tijdens dit schrijven, de amerikaanse markt opnieuw een flinke pas achteruit zet ( Dow - 1.8%, Nasdaq - 2% ), houdt SUN zich prima overeind ( +1%, $4.70 ). 

 

 

21:34 Gepost door JBLUX in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: microsoft, sun, google, ibm, dow, nasdaq |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.