13-08-07

FRIDAY THE 13TH...

...zo zou ieder die wat bijgelovig is, vorige vrijdag kunnen bekijken. Wat een ravage, tweede dag op rij dat iedereen zo snel mogelijk van zijn aandelen af wil. Een daling die nog steeds in het teken stond van de subprime leningen, een illiquide markt en opnieuw interventies van de centrale banken. Tijdens de interventie van donderdag en vrijdag had de ECB een bedrag van 155.85 miljard euro beschikbaar gesteld aan de markt, waarvan er vandaag 61 miljard door de banken moest worden terugbetaald en werd vervangen door een nieuwe terbeschikkingstelling van 47.7 miljard euro. Volgens de ECB is momenteel de toevoer aan liquiditeiten hersteld en begint de markt zich terug "normaal" te gedragen.

Was AGFA vrijdag nog een van de weinige stijgers ( en hoe : slot +1.7% , day high : + 3.8% ) in een overwegend dalende markt, dan is het vandaag wel even anders. AGFA daalt met 3.7% naar 15.47 eur. De topman van de devisie Agfa HealthCare wordt vriendelijk bedankt voor bewezen diensten en mag ergens anders zijn kunnen gaan bewijzen. De vrees werd dan ook geuit dat dit de winstgevendheid van de divisie niet ten goede zal komen en alzo een eventueel overnamebod in het gedrang brengt. Dit lijkt me sterk en deze daling kan voor diegenen die enkele dagen geleden de boot hebben gemist, een mooi instapmoment zijn.

Voor wat betreft SUN, was vrijdag ook niet zo'n beste dag, maar vandaag herneemt het aandeel, met weleenswaar nog een klein uurtje handel te gaan, toch een goeie 2%. QURIUS is momenteel een goeie 6% goedkoper dan de aankoopprijs. Maar zonder twijfel zie ik dit aandeel terugkomen, is het niet vandaag, dan morgen wel. Zoals reeds aangehaald, is dit iets voor de MLT.

  

 

21:30 Gepost door JBLUX in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: ecb, agfa, sun, subprime, qurius |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.